2 تفاوت پخش مواد غذایی و پخش دارویی

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ نویسنده: نگین مطلبی

مواد غذایی و تغذیه همواره یکی از اساسی ترین نیازهای انسان است که به واسطه این نیاز ،صنعتی بزرگ به وجود آمده به نام «سیستم پخش مواد غذایی».اینکه چگونه می توان مواد غذایی را بدون اینکه از بین رود یا تحلیل برود از تامین کننده به دست مصرف کننده رساند همیشه یکی از مسائلی مهمی بوده که بشر با آن مواجه شده.
اگر در شغل پخش و توزیع مواد غذایی بتوان از متخصصین مجرب، سیستم علمی فروش و مدیریت کیفیت کالا استفاده کرد به طور قطع می توان کسب و کار موفقی راه انداخت.

درآمد پخش مواد غذایی چگونه است؟

کسب درآمد به روش مستقیم

در شرکت پخش مواد غذایی، درآمد برپایه فروش کالا و خدمات حاصل می شود و درآمد حاصل از این شغل در آن حدی است که این کسب و کار را جز مشاغل درآمد بالا قرار دهد.

کسب درآمد به روش غیرمستقیم

شرکت پخش مواد غذایی هم مانند برخی کسب و کارهای دیگر درآمد خود را نه تنها از روش مستقیم، بلکه از روش های دیگر نیز کسب می کند. از جمله این منابع درآمدی تبلیغات، نوسانات قیمتی و … است. شرکت های پخش مواد غذایی از نظر ساختار و اندازه با یکدیگر تفاوت دارند.
ما در این جا نگاهی می اندازیم به شرکت هایی که از نظر ساختار با یکدیگر متفاوتند. آنها از نظر ساختار به دو دسته مستقل و وابسته تقسیم می شوند.

الف – شرکت پخش مویرگی مستقل:

قاسم ایران، به پخش و دارو پخش از جمله شرکت های مستقلی هستند که به طور همزمان با چندین برند مختلف کار می کنند.

ب- شرکت پخش مویرگی غیرمستقل:

کاله و میهن و پگاه جز شرکت هایی هستند که زیرنظر هلدینگ شرکت های تولیدی فعالیت می کنند و تنها وظیفه آنها توزیع محصولات با نام شرکت های تولیدی است.

تاریخچه دارو و شرکت های پخش دارویی

اگر سفری در زمان داشته باشیم و به گذشته برگردیم متوجه این موضوع می شویم که بشر همیشه مرتصد پیدا کردن دارو برای التیام دردهای خویش بوده است. با پیشرفت علم، داروهای شیمیایی زیادی در کارخانه های داروسازی تولید شدند که کمک بسیار زیادی به درمان بیماری ها بودند. این داروها در داروخانه ها به فروش می رسد تا به دست مصرف کننده برسد. و در این میان شرکت های پخش دارو وظیفه داشتند و دارند که داروها را از کارخانه به داروخانه برسانند.

 شرکت های پخش دارویی
شرکت پخش دارو به چه شرکتی می گویند؟

شرکت پخش دارو به چه شرکتی می گویند؟

به شرکت هایی که به طور قانونی ثبت می شوند و موضوع فعالیت آنها در اساسنامه شان، توزیع دارو است شرکت های پخش دارو گفته می شود.این شرکت ها می توانند اقلامی مانند داروها، تجهیزات پزشکی، لوازم مصرفی پزشکی، مکمل های غذایی و … را در سطح استان به فروش برسانند.

اعتبارسنجی شرکت های پخش دارو چگونه و بر چه اساس انجام می شود؟

بخش عمده سنجش اعتبار یک شرکت توزیع دارویی بستگی به نوع قرارداد با شرکت های معتبر دارد نه نوع دارویی که پخش می کنند.

معیار شرکت های پخش برای برگزیدن کارخانه ها چگونه است

از آنجا که شرکت های پخش دارو، بنگاه های اقتصادی به شمار می روند که ادامه حیاتشان به میزان فروش و درآمدشان بستگی دارد لذا شرکت های پخش بسیار مشتاق هستند که با تمام کارخانه ها در ارتباط باشند.
برای فروش بیشتر شرکت های پخش دارو تنها یک راه وجود دارد و آن هم قرارداد با شرکت های دارویی است. حال این قرارداد چه به صورت قطعی باشد، چه به صورت امانی.

شرکت های پخش دارو چه وظایفی دارند؟

شرکت های دارویی با توجه به روش های سیاست گذاری که دارند می توانند علاوه بر تولید اقلام دارویی، پخش و توزیع آنها را نیز خود به عهده بگیرند. با توجه به اینکه شرکت دارویی برای اینکه به مصرف کننده برسد تنها مانعش داروخانه ها هستند لذا مرحله توزیع برای این شرکت ها دشواری چندانی ندارد و شرکت سازنده می تواند علاوه بر تولید دارو، توزیع آن را نیز بر عهده داشته باشد.حال آنکه توزیع و پخش دارو به چه صورت انجام شود از عوامل تاثیرگذار در قیمت نهایی دارو برای مصرف کننده خواهد بود و دلیل اصلی تفاوت قیمت اقلام دارویی یکسان در داروخانه ها همین نکته است.

شرکت های پخش دارویی از چه روش هایی استفاده می کنند؟

با توجه به وجود دو روش پخش گرم یا سرد به عنوان بهترین گزینه های موجود برای توزیع و فروش در شرکت های پخش دارویی، انتخاب یکی از این روش ها به عوامل مختلفی بستگی دارد.

پخش سرد:

کالاهایی از پخش سرد در موردشان استفاده می شود که یا بدون تاریخ انقضا باشند یا تاریخ انقضا طولانی داشته باشند که بعد از ثبت سفارش برای مشتری ارسال شود.

پخش گرم:

کالاهای مورد استفاده در این بخش کالاهای تند مصرف و با تاریخ انقضا کوتاه هستند که باید کالا در محل مشتری تحویل شود. این سبک از پخش بیشتر برای داروها با شرایط نگهداری خاص مورد استفاده قرار می گیرد.

ویژگی های یک شرکت پخش خوب چه مواردی است؟

شرکت های توزیع کننده، وظیفه شان این است که محصولات تولیدی را با هدف وسیع پخش کنند.

حال اگر این شرکت ها وظایف خود را به درستی انجام دهند و توزیع محصولات را به خوبی و در زمان تعیین شده انجام دهند به دنبال آن بسیاری از کارها درست پیش خواهد رفت.

یکی از ویژگی هایی که می تواند یک شرکت پخش را به شرکت پخش خوب تبدیل کند، کمک به بازاریابی شرکت های تامین کننده است که شامل اطلاع رسانی در مورد مسائل گوناگون از جمله قیمت رقبا یا هزینه برنامه های مختلف است. یا محصولات جدیدی که از سوی شرکت ها تولید می شود.

یکی دیگر از این ویژگی ها، ارائه بازخوردهای مثبت و منفی از محصولات است. هرچه شرکت توزیع کننده وظایف خود را در جهت پخش محصولات بهتر انجام دهد می تواند باعث بهبود کیفیت محصولات نسبت به قبل شود.

از جمله ویژگی های یک شرکت پخش خوب می توان به این مورد نیز اشاره کرد که اگر شرکت پخش مویرگی بتواند به خوبی از عهده توزیع محصولات برآید باعث افزایش سود و اعتبار شرکت تولید کننده خواهد شد.

شبکه توزیع دارو در کشور چه مشکلاتی دارد؟

یکی از مهم ترین بخش های نظام دارویی کشور که می توان به آن اشاره کرد شبکه توزیع دارو است.پژوهشگران با انجام یک مطالعه شبکه توزیع دارویی کشور را مورد بررسی قرار دادند و مشکلات موجود در این بخش مهم را شناسایی کردند که ما در اینجا تنها به ذکر عناوین آنها می پردازیم.

  • عرضه داروهای تقلبی
  • عرضه داروهای نزدیک به انقضاء
  • در دسترس نبودن یا کمبود دارو
  • فروش بی رویه داروهای بدون نسخه
  • نوسانات شدید قیمتی
  • هزینه های زیاد توزیع
  • عدم تعامل کافی با مصرف کننده در داروخانه
  • زمان زیاد برای جستجوویافتن دارو( داروهای خاص)
  • عملکرد پایین شبکه در تحویل های اضطراری
  • کیفیت پاسخ گویی به شکایات مصرف کنندگان
  • فعالیت بازار سیاه