اهمیت نرم افزار ERP در صنعت پخش مواد غذایی

اهمیت نرم‌افزار ERP در صنعت پخش مواد غذایی

تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۴۰۰ نویسنده: مدیریت سایت

اهمیت نرم‌افزار ERP در صنعت پخش مواد غذایی به پیچیدگی روال‌های اجرایی این صنعت و لزوم مکانیزه کردن آنها باز می‌گردد.صنعت پخش مواد غذایی یکی از بزرگترین بهره‌برداران سیستم‌های ERP است که توانسته با اتکاء به این ابزارها بر چالش‌های پیش‌روی خود به ویژه در زمینه نگهداری و ذخیره‌سازی کالاها و مواد غدایی‌ غلبه کند.

بدیهی است قابلیت فساد و انقضای مواد غدایی به تنهایی، چالشی جدی برای دست‌اندرکاران صنعت پخش و توزیع، به شمار می‌رود.اگر بپذیریم نرم افزار فروش و پخش مویرگی تا حد زیادی توانسته این نگرانی و دغدغه را برطرف کند لازم است تا به بازیگری و ایفای نقش سیستم‌های ERP در این موفقیت، بیشتر بپردازیم:

اهمیت نرم افزار ERP در رشد صنعت پخش مواد غذایی

آمارها و داده‌های موجود درباره صنعت پخش و توزیع مواد غذایی در ایران، نشان می‌دهند؛ سهم امروز این صنعت در اقتصاد کلان کشور به بیشتر از ۸ درصد و تعداد شرکت‌های فعال آن به بیش از ۴ هزار شرکت رسیده است. این اطلاعات کهدر بانک اطلاعات مواد غذایی ایران منتشر شده همچنین تاکید می‌کنند نمودار رشد صنعت توزیع و پخش مواد غذایی‌نه بصورت کیفی بلکه بطور کمی و صرفا در تعداد بازیگران رخ داده و نگاه سنتی به بازارهمچنان درآن غلبه دارد.

در این اطلاعات، تنها راهکارهای عملی برای برون رفت صنعت توزیع و پخش مواد غذایی از حالت ایستا و سنتی، باور به تحول‌آفرینی فناوری و سیستم‌های نرم‌‌افزاری، مجهز شدن به سیستم‌های یکپارچه ERP و مدرنیزاسیون سیستم توزیع و پخش مویرگی ذکر شده است.

https://mabna.net/%da%86%da%af%d9%88%d9%86%d9%87-%db%8c%da%a9-%d8%b3%db%8c%d8%b3%d8%aa%d9%85-erp-%d9%85%d9%86%d8%a7%d8%b3%d8%a8-%d9%88-%da%a9%d8%a7%d8%b1%d8%a2%d9%85%d8%af-%d8%a7%d9%86%d8%aa%d8%ae%d8%a7%d8%a8-%da%a9/

علت تاکید بر پویایی و توجه به تغییرات منطبق با تکنولوژی در سیستم توزیع و پخش مویرگی را می‌توان حجم بالای داده‌ها و اطلاعات بخش فروش دانست. این اطلاعات به قدری زیاد است که امکان استفاده بهینه و آنالیز آنها بدون ابزارهای فناورانه برای شرکت‌ها میسر نیست.

معمولا از میان این اطلاعات انبوه، مسیرهای اصلی، شاخص‌های کلیدی و مهمی بیرون می‌آیند. این شاخص‌ها ضمن بهینه کردن فعالیت‌های عملی،دستاوردها و نتایج درخشانی را در حوزه‌های مالی و استراتژیک شرکت‌ها به دنبال دارد.

مدیریت و سازماندهی این اطلاعات با رویکردی که بتوانند به کاربران امکان تحلیل و به مدیران امکان تصمیم‌گیری دقیق و روشنی را بدهند‌امریست که‌با پیاده‌سازی سیستم‌هایERP در شرکت‌ها قابلیت می‌یابند.

نحوه انتخاب نرم افزارهای ERP در صنعت پخش مویرگی

مهم‌ترین دلیل برای انتخاب نرم‌افزار‌هایERP در صنعت توزیع و پخش مویرگی را باید قابلیت مدیریت یکپارچه و مکانیزه فعالیت‌ها و فرآیندها برای مدیران ارشد، کارشناسان، مشتریان و سایر ارکان شرکت، دانست.

شرکت‌های پخش مواد غذایی به دلیل حساسیت‌ها و ویژگی‌های مواد مصرفی و خوراکی بیش‌تر از هر بخش دیگری
در صنعت پخش و توزیع در معرض آسیب‌پذیر و اختلال هستند.این ویژگی‌ها موجب می‌شود گردش اطلاعات‌در صنعت مواد غذایی باید تا حد ممکن و مطلوبی بدون حضور کاربران و از طریق سیستم‌های نرم‌افزاری صورت بگیرد.

این سیستم‌های فروش مویرگی ضریب خطا را به کمترین حد ممکن می‌رساند و بهره‌وری را بهبود می‌دهد. استفاده از گزارش‌های تحلیلی و اطلاعات درست و آنالیزشده در بخش‌های مختلف سازمان تصمیم‌گیری‌ها را دقیق‌تر، نظارت و کنترل را پویاتر و قوی‌تر و برنامه‌ریزی را منسجم‌تر و شفاف‌تر می‌کند.

نرم افزار ERP شرکت مبنا
نحوه انتخاب نرم افزارهای ERP در صنعت پخش مویرگی

نقش سیستم فروش و پخش مویرگی در مدیریت سازمانی

سیستم فروش و پخش مویرگی امکان مدیریت خودکار کارکنان‌در بخش‌های ویزیت،توزیع، تحویل،وصول،مدیریت موجودی انبار،موجودی قابل‌فروش و مدیریت فرآیند بارگیری و تحویل کالا را ممکن می‌کند.

سیستم‌های دیگری مثل سیستم خزانه‌داری، انبار و حسابداری انبار، مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) و سایر روندها و فرآیندهای تعریف شده در شرکت‌های توزیع و پخش را مکانیزه می‌کنند.

در گام بعد، نرم‌افزار ERP در صنعت پخش مواد غذایی، وظیفه ایجاد یکپارچگی و همبستگی بین این نرم‌افزارها، تشکیل یک زنجیره تأمین مطمئن و ارائه داشبوردهای مدیریتی را برعهده می‌گیرند.وجود این چرخه تبیین می‌کند که آتیه و چشم‌انداز و آینده صنعت پخش مویرگی و زنجیره تأمینبا تکنولوژی و فناوری‌های جدید به رشد و تعالی می‌رسد.

ERP ایده‌آل و کارآمد یک پایگاه داده مخصوص دارد که اطلاعات لازم برای همه واحدهای نرم‌افزاری را داراست. این اطلاعات شامل موارد زیر می‌شوند:

  • اطلاعات ساخت و تولید که فرآیند مهندسی، هزینه مواد، برنامه و جدول زمانی
  • ظرفیت، مدیریت کارکنان، کنترل کیفیت، مدیریت هزینه‌ها، فرایندهای ساخت و تولید
  • مدیریت زنجیره‌ای ملزوماتی مانند صورت موجودی، خرید، ترکیب محصولات
  • داده‌های مالی که شامل جدول زمانی تقاضاها، بازرسی کالا‌ها، مطالبات، حق کمیسیون، مدیریت نقدینگی
  • پرداخت صورتحساب‌ها، دریافت صورت‌حساب‌ها، دارایی‌های ثابت
  • مدیریت هزینه، ساخت، زمان و هزینه و مدیریت فعالیت‌های پروژه‌ها
  • مدیریت منابع انسانی شامل پرداخت‌ها، آموزش، زمان و رسیدگی، سود و مزایا

ارزش‌افزوده‌های ERP در صنعت پخش مواد غذایی

نرم‌افزار ERP درصنعت پخش‌مواد غذایی در واقع یک راهکار نرم‌‌افزاری برای تعریف و تعیین کلیه فعالیت‌های واحدهای عملیاتی سازمان‌ به صورت یکپارچه در یک چرخه نرم‌افزاری است.هدف از تجهیز شرکت‌های پخش به این راه‌حل نرم‌افزاری ایجاد پویایی در گردش اطلاعات و برقراری ارتباط پیوسته و بی‌واسطه بین واحدها برای تبادل
اطلاعات و داده‌های سازمانی است.

با بهره‌گیری از ERP واحدهای مختلف

  • حسابداری
  • مالی
  • منابع انسانی
  • زنجیره تأمین
  • و ارتباط با مشتریان و سایر بخش‌ها در قالب یک بانک اطلاعاتی پیوسته‌مدیریت می‌شوند.

از مزایا و ارزش افزوده‌های ERP به طور کلی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • افرایش سرعت پاسخ‌گویی و پیگیری تقاضاها
  • ارتقای ارتباطات سازمانی
  • ساماندهی و تنظیم فرآیندهای سفارش دهی
  • امکان تعامل متقابل با مشتری و تأمین‌کنندگان
  • صرفه‌جویی در هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم

کاهش هزینه‌های عملیاتی در شرکت‌های پخش موادغذایی

در کنار ایجاد یکپارچگی اطلاعاتی درسازمان عینی‌ترین دستاورد سیستم ERP در سازمان‌ها را می‌توان کاهش هزینه‌های عملیاتی مانند انبار تولید، حسابداری و مالی،بازاریابی و پشتیبانی دانست.
راهکار ERP مالی تحت وب یک ابزار مهم برای کاهش هزینه است.

در کنار این یکپارچگی اطلاعاتی‌ زمینه‌مدیریت تقاضا در سازمان‌بهره‌بردار نیز به راحتی فراهم می‌شودبه بیان دیگر اطلاعات مصرف‌کنندگان را به راحتی می‌توان از نقطه سفارش مشتری کشف کردو اقدامات بعدی را انجام داد.

علاوه بر ارائه قابلیت گزارش‌گیری صحیح ومؤثر برای اتخاذ تصمیم‌های‌مدیریتی‌‌ امکان گردش خودکار کالا برنامه‌ریزی برای آن ازسوی هر یک از کاربران سازمانی‌در هر واحد نیز ازدیگر مزیت‌هایی است که راه‌حل‌ ERP در سازمان ایجاد می‌کند.با این‌ویژگی از حجم بوروکراسی اداری کاسته شده و به سرعت انجام فرآیند ثبت و سفارش و گردش کالا افزوده می‌شود.

اهمیت وجود سیستم ERP در صنعت توزیع و پخش مواد غذایی

در پایان نباید فراموش کرد که شرط بقا و ماندگاری در عرصه رقابتی صنعت توزیع و پخش مواد غذایی، انتخاب یک ERP کارآمد و مؤثر است. در واقع بعد از پیاده‌سازی و اجرای نرم‌افزار ERP در صنعت پخش مواد غذایی به وضوح سازمان دچار تغییر و تحول می‌شود.مدیران و کارشناسان می‌توانند این تأثیرگذاری را ابتدا در بخش‌های مالی و حسابداری و با کاهش هزینه‌های عملیاتی و سپس در سایر واحدها از جمله فروش و بازاریابی و… ببینند.